Senioren Massage,

Door toename en ouder worden Senioren " vergrijzing " , is het goed om eens stil te staan bij wat massage voor ouderen kan betekenen.

Ouderen die vaak last hebben van een pijntje hier en een pijntje daar, is dat massage zorgt voor toename van serotine in het lichaam.

Dit is een lichaamseigen pijnstiller, dit betekent dat senioren minder snel naar pijnstillers hoeven te grijpen en de kwaliteit van leven wordt verbeteren.

Met verstrijken van de tijd ontkomt niemand ouderdomsverschijnselen,  

- Minder soepele gewrichten

- Minder sterke spieren

- Sneller vermoeid.

- Minder energie en fitheid

- Vermindert fysieke lichamelijk weerstand.

 

Massage kan een belangrijke rol spelen bij het langer soepel houden van spieren en gewrichten.

Het kan spierspanning en verkrampte spieren , ook bij chronische ziektes.

 

Massage bevordert:

- de bloedsomloop, verlaging van bloeddruk

- Stimuleert de lymfesysteem

- Herstel van lichaam, spieren, gewrichten

- Verbetering van de nachtrust

- Energieker & fitter voelt

Liefdevolle en zachte aanraking zijn  in elke levensfase heel belangrijk, evenals oprechte aandacht en intressen van de massagetherapeut.

 

 

Nek /Rug/ Schouder

Tegenwoordig hebben we het allemaal erg druk en dus een tekort aan tijd en een teveel aan stress. Spanningen (fysiek of emotioneel) hopen zich meestal op in de nek, rug en schouders. Wanneer spieren vastzitten, is dat vaak een teken van overbelasting. Ook wanneer je plotseling intensief gaat sporten, kunnen spieren overbelast raken en daardoor verkrampen. Tijdens deze massage staan juist deze gebieden centraal, zodat de spieren weer losgemaakt kunnen worden en weer soepel worden.

Vanwege het ontspannende effect van deze massage, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kalmeren de spieren.

Gedurende de behandeling werk ik met verschillende technieken om de pijn of klachten gericht aan te pakken. Ik werk met, speciaal op u afgestemde, etherische olie. Na deze massage zult u zich verfrist en ontspannen voelen. De behandeling duurt 45 minuten. Afhankelijk van de klachten wordt de behandeling een aantal keren herhaald om verbetering te bewerkstelligen. Soms krijgt u oefeningen mee naar huis om er thuis ook gericht aan te kunnen werken en de behandeling daardoor te intensiveren.

 

Massage bij dementie/Alzheimer,  Bij chronische ziekte.


Aangeraakt worden heeft voor de meeste oudere/dementerende mens een rustgevende werking . 
Aanraking kan op allerlei subtiele manieren, een hand op de schouder, handen aanraken, een aai over de rug. 
Aanraken door het masseren van de rug, hoofd, handen of voeten.

Masseren heeft een heilzame werking. De massage wordt op een rustige en respectvolle manier uitgevoerd. De mensen voelen en zien letterlijk dat er aandacht voor ze is. 
De intonatie in de stem veranderd, de gezichtsuitdrukking wordt zachter, in sommige gevallen worden  mensen die  doorgaans druk zijn, worden rustig. 

Massage geeft vertrouwen, innerlijke rust en troost waardoor er weer verbinding ontstaat met de ander, het geeft ontspanning wat een gevoel van welbevinden teweeg brengt. 
Verdriet en sterke emoties als boosheid verzachten zichtbaar, de oudere wordt rustiger en maakt oogcontact met een meer heldere "open" blik. 

De ademhaling gaat gelijkmatiger, het gezicht straalt. Door de innerlijke rust worden ongemakken draaglijker en ontstaat er een gevoel van tevredenheid. 
Massage bij dementie is ook in de allerlaatste levensfase zeer geschikt. De zachte massage en aanrakingen helpen om te ontspannen om zonder angst en met vertrouwen afscheid te nemen.

Massage bij dementie vind op locatie plaats en kan overal gegeven worden, thuis, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, verzorgings- tehuis e.d.